Nasza kuchnia to połączenie staropolskich smaków z nutą nowoczesności.
Dziś już mało kto pamięta, że na polskich stołach królował drób, dziczyzna i wołowina.
Wyjątkiem nie były ryby czy małże, a dzięki królowej Bonie nasza kuchnia wzbogaciła się o warzywa i zioła, tak chętnie wykorzystywane przez dzisiejszych szefów kuchni.
Odwiedź nas i przenieś się w czasy polskich królów i królowych. Pozwól uwieźć się smakiem przygotowanych przez nas dań.
Dania z poprzedniej karty
-
Brezola z sezonowanej wołowiny
-
Pizza
-
sałatka z wędzoną kaczka
-
Bulion wołowo-drobiowy dziadka Kazika
-
Tatar z podwędzanego śledzia
-
Sałatka z wędzonym łososiem
-
Wędzona kaczka/gnocchi/kapusta modra
-
Wędzony filet z kaczki/gnocchi/kapusta modra
-
Tagliatelle z pomidorami i rukolą
-
Pierogi z wędzona szynką
-
Zapiekany szpinak
-
Policzki wieprzowe/ziemniaki puree/zielony groszek
-
Filet z kurczaka supreme/kaszotto/warzywa glazurowane
-
Stek z polędwicy wołowej/gremolata warzywna
-
Stek z polędwicy wołowej/gremolata warzywna
-
Łosoś/ratatouille warzywne/kasza pęczak
-
Pulpety w sosie śmietanowym z puree ziemniaczanym i marchewką
-
Pierogi ruskie z okrasą
-
Gulasz wieprzowy na plackach ziemniaczanych
-
Schab z kością/ziemniaki opiekane/kapusta zasmażan